Classic vårrullar för stekpanna med stekte kålnudlar och mango-kokoschutney
2 pers.
15-20 min.

Beskrivning

Skäm bort dig själv och någon du tycker om med det här aptitretande och välsmakande receptet på Classic vårrullar med stekta kålnudlar och hemlagad mangochutney med kokos. Nudlarna görs av finskuren kål, och du kan använda både vitkål, spetskål eller rödkål som alla fungerar fint ihop med vår Classic vårrulle. Till mangochutneyn får du även rostade kokosflakes som ger ett delikat djup till den friska chutneyn. Servera rätten som middag eller som en läcker lunch. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 st. Classic vårrullar för stekpanna
400 g kål, t.ex. vitkål, spetskål eller rödkål
1 lök
100 g mangochutney
50 g kokosflakes (kokosflingor fungerar också fint)
½ dl matolja
Lite örtkryddor, t.ex. gräslök eller koriander

Tillvägagångssätt

Classic vårrullar tillagas enligt anvisningarna på påsen. Finstrimla kålen – här kan du med fördel använda en mandolin. Skala sedan löken och skiva den mycket tunt. Värm en wok eller en stekpanna med oljan. Stek kålen i ca 1–2 minuter, tillsätt den tunt skivade löken lite i taget, så att kål och lök behåller en viss sprödhet. Rosta kokosflakes i en torr stekpanna och låt svalna. När dessa har svalnat blandar du dem med mangochutneyn.

Lägg de spröda vårrullarna och kålnudlarna på en tallrik eller i en skål. Toppa det hela med mango-kokoschutney, lite örtkryddor och extra kokosflakes.

TIPS! Vill du ha mer crunch kan du eventuellt tillsätta lite nötter till kålnudlarna.

Produkt i recept

Classic vårrullar til stekpanna