Historien om daloon

Hur allt började

De första vårrullarna tog han fram i sin egen källare, och den första beställningen kom från en korvvagn i Danmarks största nöjespark Tivoli. Beställningen gjordes 1960, och snart var det många som ville sätta tänderna i de spröda vårrullarna med färska råvaror och massor av smak. 1964 bytte Van namn på företaget till Daloon, som betyder den stora draken, och 1970 flyttade Daloon in i en stor nybyggd fabrik i Nyborg på Fyn. Under de kommande åren växte sig den stora draken allt större, och idag är Daloons produkter populära över i stort sett hela Europa.

Ny start

​Sai-chiu Van blev 90 år, och med tiden tog hans yngsta son över verksamheten. Hemming Van förde vidare sin pappas livsverk med respekt för traditionerna och utökade samtidigt kontinuerligt vårrullesortimentet med fingermat och veganska produkter som underlättar vardagen.

I 2015 tog det holländska företaget Izico över verksamheten från familjen Van, och det innebär att den stora draken växer så att det knakar. Idag producerar Daloon över 100 olika produkter, från vårrullar med läckra grönsaker och låg fetthalt till ett stort urval av smakrika orientaliska snacks, både med och utan kött.

Sedan 2015 har ytterligare 5 verksamheter blivit en del av Izico-familjen. Därför är 2019 också en passande tidpunkt för en ny start. Vi önskar i högre grad att uttrycka vår passion för mat genom vårt företagsnamn. ”Goodlife Foods” passar bra med de värderingar och kvalitetskriterier vi har på vårt existerande sortiment, samtidigt som det visar vår ambition att även i framtiden jobba med hållbara och vegetariska produkter.

GODA INUTI

Med Daloon på menyn är det lätt att stå för middagen – även om man har bjudit många. Att få tid till det som är viktigast ger en känsla av att må bra på insidan. För den kinesiska familjen Van var detta utgångspunkten för Daloon, och för Goodlife Foods är fokus fortsatt att Daloon ska vara god inuti.