Spring Rolls Green Curry med friterad blomkål och sweet-lime sås
2 pers.
25-30 min.

Beskrivning

Spring Rolls Green Curry med friterad blomkål och sweet-lime sås

Ingredienser

4 st. Spring Rolls green curry chicken
½ Blomkålshuvud

Frityrsmet:
1,25 dl. öl
1 msk. matolja.
Ca. 80 g. vetemjöl

Limesås:
2 msk. juice från lime
2 msk. socker
1 dl. vatten
Potatismjöl till redning
Olja att fritera i

Tillvägagångssätt

Spring Rolls tillagas enligt förpackningens anvisning.
Koka upp limejuice, socker och vatten. Redning: rör ut ca ½ msk. potatismjöl tillsammans med lite vatten och häll i såsen. Ta bort kastrullen från plattan när såsen tjocknat.
Skår blomkålen i små buketter.
Blanda samman alla ingredienser till frityrsmeten. Värm upp oljan i en kastrull. Släpp ner en smula frityrsmet i grytan under uppvärmningen, när smeten är gyllenbrun är oljan klar att användas. Sänk ev. värmen något. Doppa blomkålbuketterna i frityrsmeten och fritera därefter i oljan tills dom är gyllenbruna (ca. 1-2 min). Låt dom rinna av på ett hushållspapper och lägg därefter på en varm tallrik. Strö över lite salt.

Lägg upp blomkålen och vårrullarna på ett fat och servera med limesåsen.

TIPS! – Det går utmärkt att ersätta blomkålen med broccoli.

Produkt i recept

Spring Rolls Green Curry Chicken