Classic vårrullar i ugn med råstekt blomkål, ärt- och dilldressing
2
15-20 min.

Beskrivning

Prova detta goda och enkla recept på våra krispiga klassiska vårrullar med stekt blomkål, gröna ärtor och krämig sommardressing med mycket dill. Rätten är en härlig kombination av de asiatiska vårrullarna och de nordiska tillbehören med den stekta blomkålen, de färska ärterna och dilldressingen. Receptet är perfekt för en varm, nordisk sommardag. Smaklig måltid!

Ingredienser

4 stycken. Daloon Classic vårrullar för ugn
½ blomkål
100 g ärtor
Lite färsk chili
Lite rivet citronskal
Lite finhackad dill

Sommardressing
1 dl. yoghurt
1 tsk. färskpressad citronsaft
½ tsk. socker
1 litet knippe dill

Tillvägagångssätt

Tillaga Classic vårrullar enligt instruktionerna på påsen. Plocka och skölj blomkålen samt skär den i mindre buketter. Vänd 3/4 av blomkålen i lite olja och stek den direkt i het panna tills den är gyllenbrun. Krydda med lite salt och peppar. Skär den sista fjärdedelen av blomkålen i tunna skivor och blanda den med ärtorna i en skål.

Servera de krispiga vårrullarna tillsammans med den rostade blomkålen och ärtblandningen på ett fat eller i en skål. Strö till sist över lite extra finhackad dill, lite rivet citronskal och finhackad chili efter smak. Sommardressingen serveras i en liten skål som tillbehör.

Produkt i recept

Classic vårrullar i ugn med råstekt blomkål, ärt- och dilldressing