Buddha Bowl med Mini vårrullar med grönsaker
2 pers.
15-20 min.

Beskrivning

Sätt tänderna i denna fräscha och välsmakande variant av Buddha Bowl bestående av spröda vegetariska minivårrullar. Du kan fylla Buddha Bowlen med alla slags grönsaker – vi har i detta recept valt att använda oss av tomater, vitlök och squash. Som hjälp för att binda samman hela Buddha Bowlen använder du en portion brunt ris, hummusröra och lite färsk lök som topping.
Servera rätten som en fräsch frukost eller som ett gott mellanmål!

Ingredienser

12 st. Mini vårrullar med grönsaker
½ squash
2 tomater
2 klyfta vitlök
2 dl. råris
2 vårlök
4 msk. hummus
2 msk. olivolja
2 msk. sesamfrön
1 lime
Lite olivolja
Lite rucola sallad eller fältsalat

Tillvägagångssätt

Tillaga Mini vårrullar med grönsaker enligt förpackningens anvisning. Förbered riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och skär squash och tomater i grova bitar. Vänd dem sedan i oliolja, sesamfrön och grovhackad vitlök. Grädda dem i ugnen i ca. 15 min. Skär vårlök och sallad fint.

Servera minirullarna i serveringsskålar med ris, bakade tomater, squash, vårlök, salt och hummus. Avsluta med att dekorera rätten med lite hummus och en halv lime. Servera lite hummus i en liten skål som extra tilbehör.

TIPS! Andra grönsaker som är i säsong kan också användas fint.

Produkt i recept

Mini Spring Rolls med grönsaker