Nyårs minirullar med grönsaker – med svamp och ingefära
2 pers.
15-20 min.

Beskrivning

Unna dig själv och någon du älskar detta aptitretande och smakrika recept på nyårsminirullar med grönsaker och två sorters svamp med ingefära. De krispiga minirullarna med grönsaker passar perfekt som ett lätt nyårsmellanmål och de kokosgräddade svamparna ger rätten en skön och behaglig krämig konsistens. God aptit - och gott nytt år!

Ingredienser

6 st minivårrullar med grönsaker
50 g blandad svamp (t. ex. enoki svamp eller kejserhatt)
½ dl. kokosmjölk
3 tsk. olivolja
1 tsk. citronsaft
1 liten bunt gräslök
Ev. lite röd chili och ingefära

Tillvägagångssätt

Tillaga minirullarna enligt förpackningens anvisning och låt dom svalna lite innan servering.

Skiva hälften av svampen i tunna skivor och marinera i oljan och citronsaften. Finhacka resten av svampen och rosta den i en stekpanna. Tillsätt kokosmjölken i stekpannan och låt det koka samman till en tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Snitta vårrullarna på längden och fyll dem med svampkrämen. Dekorera med den råa marinerade svampen och toppa ev. med finhackad ingefära och chili. Lägg upp dekorativ på ett serveringsfat.

TIPS! Ersätt gärna chili och ingefära med andra kryddor om du föredrar det. T. ex. koriander.

Produkt i recept

Mini Spring Rolls Vegetables