Spring Rolls med grönsaker, ugnsrostade rotfrukter, kikärter och indisk kryddstark yoghurt
2 pers.
25-30 min.

Beskrivning

Spring Rolls med grönsaker, ugnsrostade rotfrukter, kikärter och indisk kryddstark yoghurt

Ingredienser

4 st. Spring Rolls med grönsaker
300 g rotfrukter, t.ex. morötter, palsternacka och selleri
100 g kokta kikärtor (ev. från burk)
1 tsk matolja
1 lime
Dekoration: 1 salladslök skuren i långa, tunna strimlor

Indisk kryddstark yoghurt
2 dl naturell yoghurt
1 msk gul curry
1 msk rostad lök

Tillvägagångssätt

Skölj rotfrukterna och skär dem i grova bitar. Vänd dem sedan tillsammans med kikärtorna i olja och krydda med salt och peppar. Tillaga rotfrukterna i ugnen i ca 25 min. på 220 grader. Tillaga Spring Rolls med grönsaker enligt anvisningarna på påsen.

Lägg upp Spring Rolls med grönsaker, rotfrukterna och kikärtorna på en tallrik med en limeklyfta och strö eventuellt på lite extra curry och strimlor av salladslök. Servera den kryddstarka yoghurtdressingen som tillbehör i en liten skål.

Indisk kryddstark yoghurt
Blanda yoghurten med gul curry och rostad lök. Smaka ev. av med salt och peppar.

TIPS! Du kan även blanda i lite hackad rödlök och mynta i dressingen om du vill ha en mer komplex smak.

Produkt i recept

Spring Rolls with vegetables