Vårrullar med nötkött serverat med sursöt potatismos och svamp
3 pers.
25-30 min.
Beskrivning
Vårrullar med nötkött serverat med sursöt potatismos och svamp
Ingredienser
6 st. Vårrullar med nötkött
600 g potatis, gärna med skal
1 hackad lök
1/2 dl ättika
1/2 dl socker
200 g svamp
1/2 dl soja
1/2 dl rapsolja
Smaka av med salt och peppar
600 g potatis, gärna med skal
1 hackad lök
1/2 dl ättika
1/2 dl socker
200 g svamp
1/2 dl soja
1/2 dl rapsolja
Smaka av med salt och peppar
Tillvägagångssätt
Tillaga vårrullarna enligt anvisningarna på påsen.
Koka potatisarna så att de blir ordentligt mjuka i vatten utan salt.
Häll av vattnet och mosa potatisarna grovt.
Stek löken i lite olja utan att den tar färg, och tillsätt de mosade potatisarna. Smaka av med ättika och socker samt salt och peppar.
Rosta svampen i en varm panna i ca 1–2 minuter, tillsätt soja och låt svampen suga åt sig lite av sojan.
Tillsätt till sist rapsolja i potatismoset och servera de färdiga vårrullarna direkt med moset och sojasvampen.
TIP! Strö över rikligt med kryddörter på maten, t.ex. gräslök, körvel eller persilja.
Koka potatisarna så att de blir ordentligt mjuka i vatten utan salt.
Häll av vattnet och mosa potatisarna grovt.
Stek löken i lite olja utan att den tar färg, och tillsätt de mosade potatisarna. Smaka av med ättika och socker samt salt och peppar.
Rosta svampen i en varm panna i ca 1–2 minuter, tillsätt soja och låt svampen suga åt sig lite av sojan.
Tillsätt till sist rapsolja i potatismoset och servera de färdiga vårrullarna direkt med moset och sojasvampen.
TIP! Strö över rikligt med kryddörter på maten, t.ex. gräslök, körvel eller persilja.