
Vårrullar med nötkött, avokadohummus, granatäpple och mynta

Beskrivning
Vårrullar med nötkött, avokadohummus, granatäpple och mynta
Ingredienser
20 st vårrullar med nötkött<br /> 1 granatäpple<br /> 4–5 skivor dagsgammalt vetebröd<br /> 1 litet knippe myntablad<br /> Avokadohummus:<br /> 2 burkar kokta kikärter (400 g)<br /> 3 avokador<br /> 1 dl olivolja<br /> 2 msk tahini<br /> 1 tsk spiskummin<br /> 3 vitlöksklyftor<br /> 3–4 msk citronsaft<br /> salt och peppar<br />
Tillvägagångssätt
Tillaga vårrullarna enligt anvisningarna på påsen. Blanda kikärter och avokado, tillsätt tahini, olivolja, vitlök och spiskummin. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Bryt brödet i mindre bitar och vänd det i lite olivolja (2–3 tsk) och fördela ut på en ugnsplåt. Strö på lite salt. Ställ ugnsplåten i ugnen 5–10 minuter tillsammans med vårrullarna tills de är gyllenbruna. Lägg upp vårrullarna med avokadohummus och dekorera avokadohummusen med granatäpplekärnor, lite olivolja och de varma, knapriga brödkrutongerna.<br /> TIP! Det går bra att göra en stor portion avokadohummus – den håller sig 2–3 dagar i kylen. Dela de varma vårrullarna nästa dag och fyll dem med avokadohummus – passar bra som snacks att ta med sig.<br />
