Vårrullar med nöttkött, kryddiga risfrikadeller och raitadip
10 pers.
35-40 min.
Beskrivning
Vårrullar med nötkött, kryddiga risfrikadeller och raitadip
Ingredienser
20 st vårrullar med nötkött
1 kg dagsgammalt kokt ris – ihopklibbat (jasminris, svart ris eller basmatiris)
1–2 ägg
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk curry
100 g salladsost (feta) – smulad
lite färska kryddörter
Raitadipp:
3 dl crème fraiche
1 tsk spiskummin
1 finhackad rödlök
1 dl hackad bredbladig persilja
lite citronsaft
salt och peppar
1 kg dagsgammalt kokt ris – ihopklibbat (jasminris, svart ris eller basmatiris)
1–2 ägg
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk curry
100 g salladsost (feta) – smulad
lite färska kryddörter
Raitadipp:
3 dl crème fraiche
1 tsk spiskummin
1 finhackad rödlök
1 dl hackad bredbladig persilja
lite citronsaft
salt och peppar
Tillvägagångssätt
Tillaga vårrullarna enligt anvisningarna på påsen.
Blanda riset med vitlök, ingefära, kryddörter, salladsost och vitlök.
Vänd ner 1 ägg i blandningen och forma risblandningen till små frikadeller.
Om blandningen är lite för torr kan du vända ner ett extra ägg i blandningen.
Krydda blandningen och stek risfrikadellerna i lite olja tills de är gyllenbruna.
Raitadipp: Blanda alla ingredienserna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp dippen med de varma vårrullarna.
TIP! Det går också bra att servera risfrikadellerna kalla, som fyllning i en god sallad eller sandwich.
Blanda riset med vitlök, ingefära, kryddörter, salladsost och vitlök.
Vänd ner 1 ägg i blandningen och forma risblandningen till små frikadeller.
Om blandningen är lite för torr kan du vända ner ett extra ägg i blandningen.
Krydda blandningen och stek risfrikadellerna i lite olja tills de är gyllenbruna.
Raitadipp: Blanda alla ingredienserna och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp dippen med de varma vårrullarna.
TIP! Det går också bra att servera risfrikadellerna kalla, som fyllning i en god sallad eller sandwich.